The Back Corner

This was the second collaboration between the Client and Smith Gee Studio.  The Client’s vision for the space was an event space expansion of his successful restaurant, 5th & Taylor.  The Client wanted to keep the industrial feel of the existing warehouse shell for the main space with a new mezzanine viewing area and an intimate expansion of the building for the back of house elements.  Smith Gee Studio worked closely with the Client and the landlord of the building to make a complementary expansion in keeping with the design of the original building and previous interventions.  We used our expertise in architecture and code analysis to make the complicated vision a reality, managing the process with consultants, designers, code reviewers, and the Client.  In the end, we were able to create the industrial and modern space the Client envisioned while enhancing the original structure.