A.O. Smith Headquarters

Following the May 2010 flood which devastated A.O. Smith’s water heater plant and office building, Smith Gee Studio was retained to redesign the Customer Service area, training and conference areas and public lobby including furniture specifications and finish selections for the company’s entire office complex. The lobby was transformed into a contemporary corporate reception area and exhibit space, including the “Wall of Innovation” reflecting the company’s history and culture as a global leader in innovative technology and energy-efficient solutions.

Finishes echo tank production components: spiral coils in the carpet pattern, their patented blue-glass lining in a wave of lit glass, and the product encasement reflected in light fixtures and polished white surfaces. Inspired by motion and liquidity, flowing walls of aluminum, cast glass and wood grain provide a museum-quality backdrop for A.O. Smith products while projecting a world-class image to its clients.